We hebben er allemaal weleens last van: zere voeten na een hele dag wandelen, struinen door een stad of dansen.

Maar wat als u al heel snel last krijgt van uw voeten en deze klachten doorgaan naar uw benen, heupen, onderrug, schouders en nek? Dan kan het zijn dat u last heeft van een voetprobleem. Met de juiste ondersteuning kan dit worden verholpen. Orthopedische schoenen kunnen de oplossing bieden.

Voetenstand

De stand van uw voeten bepaald wat voor soort schoenen u moet dragen. Weinig mensen hebben een normale voetstand, terwijl daar de meeste schoenen op gebaseerd zijn. Deze schoenen hebben een relatief dunne zool en bieden weinig steun. Hierdoor wordt de afwijkende voetstand niet gecorrigeerd. Wanneer u een afwijkende voetstand heeft, biedt een normale confectieschoen onvoldoende steun en kunnen er voetklachten ontstaan. Bij Oosterbaan bekijken wij de stand van uw voeten. Aan de hand van een goede meting kunnen wij zien wat er nodig is om de voetstand te corrigeren. Met oplossingen als steunzolen, schoenaanpassingen en (semi-)orthopedische schoenen zorgen we ervoor dat uw voeten de juiste ondersteuning krijgen tijdens het bewegen. 

Waarbij kunnen orthopedische schoenen helpen?

Orthopedische schoenen worden volledig op maat gemaakt en aangepast aan uw voeten. De schoenen corrigeren een verkeerde voetstand en ondersteunen uw lichaam. Wanneer u bijvoorbeeld last heeft van doorgezakte voeten of platvoeten dan is de balans in het lichaam niet goed verdeeld wanneer u loopt op confectieschoenen. Hierdoor kan er druk ontstaan op de knieën en heupen. Deze spanning gaat door naar de rug en nek, wat weer voor pijnklachten zorgt. De orthopedische schoenen worden zo ontworpen dat de zool voldoende steun biedt aan de voeten en deze weer in hun normale stand komen. De balans is weer goed verdeeld en pijnklachten worden voorkomen.

Last van voetklachten?

Heeft u last van voetklachten? Blijf hier niet te lang mee lopen en maak een afspraak bij Oosterbaan. Wij gaan op zoek naar de oorzaak en een passende oplossing voor uw voeten. Neem voor meer informatie contact met ons op.