Vaak wordt er bij steunzolen aan oude mensen met slechte voeten gedacht.

Maar niets is minder waar, veel mensen hebben namelijk baat bij steunzolen. Sommige klachten kunnen makkelijk worden verholpen met steunzolen. Maar wat is nou eigenlijk de functie van steunzolen?

De functie van steunzolen

Steunzolen ondersteunen de gewrichten, banden en kapsel van de voet. Ze zorgen ervoor dat uw lichaam weer in balans kan staan en bewegen. Het lichaam bestaat uit allemaal kleine en grote schakels. Door de steunzool worden de voetspieren en gewrichten de juiste kant op gestuurd, dit zorgt ervoor dat de lichaamsdelen die hoger zitten ook anders worden belast en alle schakels op de juiste plek zitten.

Wanneer moet u steunzolen gaan gebruiken?

Veel mensen krijgen in hun leven klachten aan hun voeten, benen of rug. Deze mensen kunnen veel baat hebben bij steunzolen. Zelfs kinderen kunnen soms de ondersteuning van steunzolen goed gebruiken. Steunzolen kunnen bij kinderen helpen om de groeiperiode beter door te komen.

Hoe worden steunzolen gemaakt?

Tijdens een afspraak meten we waar ondersteuning nodig is. Op basis daarvan bepalen we hoe de steunzool moet worden vormgegeven. De steunzool wordt opgebouwd uit verschillende onderdelen. Deze worden passend gemaakt voor uw voeten. Daarbij wordt rekening gehouden met de stand van de voeten, dagelijkse activiteiten en waar correctie nodig is. Zodra de steunzolen af zijn maken we een afspraak om ze te passen.

Wat is de gebruiksduur van de steunzolen?

Hoelang de steunzolen mee gaan, is afhankelijk van hoe intensief ze worden gebruikt. Ook speelt het gewicht en de zuurtegraad van de huid van de persoon die de steunzolen draagt mee. De steunzolen zullen uw voeten de eerste twee jaar het beste ondersteunen en daarna zwakt dit steeds meer af.

Aangemeten steunzolen

Heeft u klachten aan uw voeten? Dan kunnen steunzolen mogelijk de oplossing zijn. Bij Oosterbaan gaan we graag voor u op zoek naar een passende oplossing. Neem voor meer informatie contact met ons op.