Zoals de naam al aangeeft geven steunzolen steun aan uw voeten.

Wanneer voeten niet in de goede positie staan, bieden steunzolen de juiste ondersteuning en zorgen ervoor dat de voeten wel goed staan. Er zijn diverse redenen waarom deze extra ondersteuning nodig is. Hierbij kunt u denken aan: overpronatie, supinatie of een doorgezakte voet.

Pronatie is de manier waarop de voet zich afwikkelt tijdens het lopen. Normaal staat de voet relatief recht onder het onderbeen, maar het komt vaak voor dat dit anders is. Steunzolen kunnen ervoor zorgen dat de afwikkeling van de voet goed verloopt. Dankzij de steunzolen wordt de belasting op de rug en gewrichten verminderd, waardoor u geen pijn heeft bij het lopen.

Overpronatie

Veel mensen hebben er last van: overpronatie. Hierbij kantelt de voet iets naar binnen. Hierdoor wordt het gewicht niet goed verdeeld en ontstaat er meer belasting op de voorvoet, knieën en heupen. De verkeerde stand van de voeten zal ergens anders in het lichaam worden gecorrigeerd. Daarom ontstaan er bij overpronatie vaak voetklachten, knieklachten en klachten in de rug, schouder of nek. Om dit te voorkomen worden steunzolen aangeraden. Die zorgen ervoor dat uw voeten op de juiste plekken ondersteuning krijgen, zodat de voetstand gecorrigeerd wordt.  

Supinatie

Bij supinatie knikken de enkels wat naar buiten. Daardoor kan er extra druk ontstaan bij het neerkomen van de voeten. Dit zorgt voor overbelasting van de spieren, pezen en banden aan de buitenkant van de voeten en benen. Veel voorkomende klachten bij supinatie zijn pijn aan de enkel, knie, rug of heup. Ook hierbij kunnen steunzolen de voetstand corrigeren en de juiste ondersteuning voor de voeten bieden.

Doorgezakte voet

Bij een doorgezakte voet zijn de kootjes in de voet doorgezakt. Hierdoor staan ze dichter tegen elkaar aan en wordt de voet wat breder. De druk tussen de kootjes kan leiden tot pijn. Daarnaast is het doorzakken niet goed voor de stand en afwikkeling van de voet. Met de juiste steunzolen die de druk goed verdelen kan dit probleem verminderd of opgelost worden.

Meer informatie?

Herkent u één van bovenstaande klachten of heeft u vragen over steunzolen? Wij helpen u hier graag bij. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 072 – 511 44 65.