Het grootste gedeelte van de dag dragen we schoenen.

Het is belangrijk dat deze goed zitten en de juiste pasvorm hebben. Wanneer u slechte schoenen draagt is de kans dat er voetklachten ontstaan een stuk groter dan wanneer u de juiste schoenen draagt met goede ondersteuning.

Goede schoenen

Wanneer zitten schoenen goed? Het is belangrijk dat:

  •          De schoenen goed aan uw voeten zitten,
  •          (Niet te) strak om uw voeten zitten,
  •          Goed aansluiten om uw voeten,
  •          Ondersteuning bieden tijdens het lopen,
  •          Een goed en stevig hielstuk bevatten,
  •          Geen vouwen en plooien in de voering hebben, dit zorgt voor wrijving en irritaties,
  •          De schoenen van flexibel en ademend materiaal zijn, zoals leer.

 

Vroeg beginnen

Juist op jonge leeftijd is het belangrijk dat er goede schoenen worden gedragen. Jonge voeten zijn zeer kwetsbaar en moeten nog groeien. Veel voetproblemen die op latere leeftijd opspelen, zijn ontstaan doordat er als kind op slechte schoenen is gelopen. Let er bij kinderschoenen op of de buitenkant van de schoen de natuurlijke vorm van de voet volgt. Laat de voeten van uw kind goed opmeten, vaak zit er verschil tussen de linker- en rechtervoet. Pas de schoenen aan op de grootste voet. De tenen moeten goed kunnen bewegen en de schoenen moeten hoog, lang en breed genoeg zijn.

Slechte schoenen veroorzaken voetklachten

Slecht passende schoenen kunnen vervelende problemen veroorzaken. Blaren en likdoorns kunnen erg vervelend zijn, maar er kunnen veel ernstigere problemen ontstaan. Denk aan doorgezakte voorvoeten, platvoeten en tenen die wijd gaan staan. Heeft u last van deze kwalen? Oosterbaan kan u ondersteuning bieden. Ga langs bij uw huisarts voor advies en om u door te laten verwijzen.

Laat u altijd goed adviseren wanneer u schoenen aanschaft. In de winkel van Oosterbaan meten wij uw voeten op en zorgen wij ervoor dat de schoenen perfect aansluiten op uw voeten. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 072-511 44 65.