Bij het kiezen van sportschoenen wordt er vaak gekeken naar hoe de schoenen eruit zien en hoe ze zitten.

Maar de stand van de voeten en eventuele voetproblemen worden daarbij vergeten. Hierdoor kunt u evengoed blessures oplopen. Als sporter wilt u dit natuurlijk voorkomen of beperken. Met sportinlays, speciale zolen voor in sportschoenen, krijgen uw voeten de juiste ondersteuning tijdens het sporten.

Waarom sportinlays?

Het eerste wat u denkt is vast “waarom zou ik sportinlays gebruiken, m’n sportschoenen zitten gewoon goed?”, maar tijdens het sporten wordt er veel van uw spieren en gewrichten gevraagd. Wanneer u pijn aan uw voeten krijgt, zet u uw voet anders neer om zo de pijn te ontwijken. Hierdoor ontstaat er een verkeerde belasting op de voeten en kunnen blessures ontstaan.

Dit kan worden voorkomen door een sportinlay in uw sportschoen te plaatsen. Het voetbed van de inlay wordt volledig op maat gemaakt en ontworpen aan de hand van drukpunten en afwijkingen aan de voeten. Hierdoor kan de voetstand worden gecorrigeerd en wordt de kans op blessures verkleind.

Lopersknie

Bij een lopersknie is de peesplaat aan de buitenzijde van het bovenbeen overbelast. Dit komt vaak voor bij mensen die hardlopen. De blessure ontstaat door herhaaldelijke wrijving van de peesplaat over het meest uitstekende deel van het dijbeenbot. Een lopersknie kan ontstaan door O-benen, overpronatie, slechte schoenen of overbelasting. Ook hierbij kunnen sportinlays verlichting bieden. De voeten krijgen hierdoor de juiste ondersteuning, waardoor de voet niet meer verkeerd wordt neergezet.

De lopersknie is één van de voorbeelden waarbij een sportinlay de druk op de voeten kan verlichten. Heeft u last van uw voeten tijdens het sporten? Of vermoed u dat uw sportblessures ontstaan door een voetprobleem? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel naar: 072-5114465.