Tijdens de zwangerschap wilt u liever niet denken aan voetklachten.

Het liefst geniet u van deze mooie periode. Toch kunnen er tijdens de zwangerschap klachten ontstaan aan de voeten en benen. Lees hier welke invloeden zwangerschap op de voeten heeft.  

Doorgezakte voeten

Door de hormonen en de toename van het gewicht kan de voet doorzakken. De pijnklachten kunnen weggaan na de bevalling. Maar er is ook een kans dat de klachten blijven. Mochten de klachten blijvend zijn is het verstandig om hier niet langer mee door te lopen en er iets aan te doen. Oosterbaan kan u hier de passende oplossing voor bieden.

Vocht vasthouden

Uw voeten kunnen tijdelijk dikker worden doordat u vocht vasthoudt. U kunt de klachten verlichten door een koud voetbad te nemen en uw voeten omhoog te leggen.

Slappere banden

Het hormoon relaxine zorgt ervoor dat de banden rond uw bekken verslappen, dit kan er ook voor zorgen dat u last krijgt van uw voeten. Deze worden slapper waardoor de botjes in uw voeten minder strak bij elkaar gehouden worden.

Tips voor pijnlijke voeten tijdens zwangerschap

Zitten uw schoenen niet lekker meer tijdens de zwangerschap? Koop dan een paar goede schoenen die tijdens de zwangerschap lekker zitten. Probeer niet koste wat kost uw oude schoenen aan te trekken. Het dragen van te krappe schoenen kan een hoop voetproblemen veroorzaken. Probeer dit te voorkomen.

Steunzolen

Mocht uw klachten ondervinden aan uw voeten tijdens de zwangerschap, dan kunnen steunzolen verlichting bieden. De steunzolen worden voor u op maat gemaakt en passen in uw eigen schoenen.  

Heeft u last van voetklachten tijdens uw zwangerschap of heeft u voetklachten overgehouden aan de zwangerschap? Oosterbaan heeft voor ieder voetprobleem een passende oplossing. Neem voor meer informatie contact met ons op via het contactformulier of bel naar 072 - 511 44 65.