Veel mensen vragen zich af of ze kunnen sporten met steunzolen.

Bij Oosterbaan maken we steunzolen speciaal voor in sportschoenen. Deze steunzolen, ook wel sportinlays genoemd, ondersteunen de voeten extra tijdens het sporten. Tijdens het sporten beweegt u anders dan tijdens uw dagelijkse normale bewegingen. Daarom zijn steunzolen voor het sporten anders dan de steunzolen die u draagt in confectieschoenen.

Sportinlays

Wanneer u pijn heeft aan uw voeten, zet u deze onbewust anders neer. Dit zorgt ervoor dat de voet verkeerd wordt belast, wat resulteert in voetklachten. Wilt u sporten zonder klachten? Laat dan sportinlays voor uw voeten op maat maken. Deze speciale steunzolen bieden uw voeten de juiste ondersteuning en de demping van uw sportschoenen blijft behouden. Steunzolen voor tijdens het sporten zorgen voor een betere drukverdeling en ontlasten de voeten waar nodig. Hierdoor nemen pijnklachten af of verdwijnen ze volledig.

Voetklachten tijdens het sporten

Tijdens het beoefenen van intensieve sporten zoals hardlopen of tennissen kunnen er pijnklachten ontstaan. Het is belangrijk dat de voeten tijdens het sporten goed neergezet worden, zodat spieren niet overbelast worden. Bij Oosterbaan vinden wij het belangrijk dat u pijnvrij kunt sporten. Heeft u last van voetklachten tijdens het sporten? Kom dan bij ons langs. Wij analyseren uw voeten, de beweging die u maakt en de stand van uw voeten. Met een goede meting kunnen we de klachten in beeld brengen. Zo zien we waar uw voet extra ondersteuning nodig heeft.

We ontwerpen de sportinlays aan de hand van afwijkingen aan uw voeten en de drukpunten van de voeten. Op basis daarvan maken we het voetbed van de sportsteunzool volledig op maat. De steunzool heeft een druk verdelend karakter, zorgt voor goede ondersteuning en ontlast pijnlijke drukpunten.

Ervaart u pijn tijdens het sporten?

Heeft u last van pijnklachten aan uw voeten tijdens het sporten? Sportinlays kunnen verlichting bieden. Kom langs bij Oosterbaan om de mogelijkheden te bespreken.