Comfortschoenen bestaan in diverse modellen en maten.

Wat ze gemeen hebben is dat het schoenen zijn die u niet voelt, maar die wel steun bieden. De steun wordt geboden dankzij de zool, het leer, de vorm en het gewicht. Oosterbaan heeft diverse comfortschoenen in het assortiment.

Goede schokdemping en afwikkeling

De zool is de basis van iedere schoen, zo ook voor de comfortschoenen. Bij comfortschoenen zijn de zolen gemaakt van rubber, dat is soepel materiaal. Hierdoor worden schokken goed gedempt tijdens het lopen. Daarnaast zijn zolen van comfortschoenen wat dikker en afgerond. Dit zorgt ervoor dat uw voeten op de juiste manier afwikkelen.

Fijne pasvorm

Comfortschoenen hebben een fijne pasvorm. Ze knellen niet, maar bieden wel steun. Vaak worden comfortschoenen gemaakt van leer. Dit is een sterk en elastisch materiaal, wat goed ventileert. De schoenen hebben een brede leest en anatomisch gevormde voorzijde, zodat de voeten genoeg ruimte hebben om te bewegen.

Comfortschoenen en voetkwalen

Comfortschoenen zijn uitermate geschikt om te dragen wanneer u last heeft van voetkwalen. Denk hierbij aan Hallux Valgus of pijn aan de voeten door diabetes. Schoenen zonder naden zorgen ervoor dat er geen druk of irritatie op de pijnlijke punten ontstaan. U voelt niet langer vervelende druk op de gevoelige punten van uw voet. Wanneer u diabetes heeft, is de kans op wondvorming door naden in de schoenen erg groot. Dat moet bij diabetes voorkomen worden. Daarom raden wij aan om schoenen te dragen zonder naden.

Comfortschoenen zonder naden

Bij schoenen zonder naden is er extra aandacht besteedt aan de binnenkant van de schoen. Er zijn geen onderdelen aan de binnenkant die kunnen zorgen voor irritatie. Er bestaan naadvrije en bijna naadvrije schoenen. Volledig naadvrije schoenen zijn uit één stuk leer gesneden. Schoenen die bijna naadvrij zijn, hebben vaak nog een hielnaad om de hak op de schoenen. Vaak wordt hier een kussentje verwerkt, zodat u geen last heeft van scherpe randen.

Heeft u last van voetkwalen waardoor confectieschoenen niet fijn zitten? Maak dan een afspraak bij Oosterbaan. Wij kunnen u de juiste comfortschoenen aanraden, zodat u zonder of met minder pijn kunt lopen. Neem contact op voor meer informatie.