We gebruiken onze voeten ons hele leven.

In al die jaren lopen we qua afstanden een aantal keer de aarde rond. Het is dan ook logisch dat er met het ouder worden ook meer klachten aan de voeten ontstaan. Gelukkig kunnen veel voetklachten goed behandeld worden of zelfs worden voorkomen.

Door het ouder worden neemt de sterkte van spieren en banden af. Dit kan leiden tot het doorzakken van de voetboog. Ook het vetweefsel neemt af, waardoor er meer druk op de bal van de voet komt te staan. Dit kan voelen alsof u op uw botten loopt.

Veranderingen in de voeten

Door de verandering in de voeten kunnen er verschillende voetklachten ontstaan. Door de veranderingen in de stand van de voeten kunnen er bijvoorbeeld platvoeten of spreidvoeten ontstaan. Andere veel voorkomende klachten bij het ouder worden zijn:

  • Hallux valgus: een klauwstand van de tenen en een scheefstand van de grote teen.
  • Slijtage kraakbeen: hierdoor ontstaat er eerder stijfheid, pijn en vergroeiingen. Klachten die daardoor ontstaan zijn voorvoet- en hielklachten zoals hielspoor.
  • Doorgezakte voet: de voetbogen kunnen door ouderdom ingezakt raken. Hoe meer de boel uitrekt des te meer ruimte er ontstaat tussen de botjes. Hierdoor wordt de voet langer en breder en zakt deze door.

Ondersteuning van de voeten

Het is belangrijk om de voeten goed te ondersteunen op iedere leeftijd, maar met name als de functionaliteiten en conditie van de voeten afnemen door ouderdom. Een steunzool kan al veel klachten oplossen. Door de op maat gemaakte steunzolen krijgen uw voeten ondersteuning op de punten waar dat nodig is. Daarnaast kunnen wij aanpassingen aan schoenen verzorgen. Met een kleine aanpassing kunnen wij ervoor zorgen dat de schoenen weer lekker zitten en de voeten verlichten.

Maak voor meer informatie of advies een afspraak met ons. Wij helpen u graag met een passende oplossing zodat u weer prettig kunt lopen.