Heeft u last van bepaalde voetklachten en draagt u in uw privétijd orthopedische schoenen?

Dan is het raadzaam om ook orthopedische schoenen te dragen tijdens het werk. Wanneer uw werk werkschoenen vereist, raden we u aan om speciale orthopedische werkschoenen te laten maken. Het is niet mogelijk om aan uw eigen werkschoenen een aanpassing te laten doen. Volgens de Europese normeringen mag er niets aan persoonlijk beschermingsmiddel worden veranderd nadat deze een certificering heeft ontvangen.

Er zijn een aantal opties waarvoor u kunt kiezen als u klampt met voetklachten.

Vaak wordt er gekozen voor steunzolen of semi-orthopedische aanpassingen. Mochten deze alternatieven niet het gewenste effect met zich meebrengen, kunt u ervoor kiezen om volledig gecertificeerde orthopedische veiligheids- of werkschoenen aan te schaffen.

Orthopedische veiligheids- of werkschoenen

Er bestaan een aantal verschillende veiligheidsschoenen die bedoeld zijn voor bepaalde werkzaamheden bijvoorbeeld zoals die in de bouw. Kampt u met voetklachten, dan is het aan te raden om de werkschoenen aan te laten passen. Er zijn verschillende mogelijkheden:

  • Orthopedische werkschoenen op maat.
  • Standaard werkschoenen in verschillende lente- en breedtematen.
  • Standaard werkschoenen in verschillende lente- en breedtematen met een op maat gemaakte inlay/steunzool.

 

Tips aanschaf orthopedische schoenen

Het is mogelijk om uw orthopedische werkschoenen vergoed te krijgen via het UWV. U kunt deze vergoeding alleen aanvragen als u ook privé (semi-)orthopedische schoenen draagt. Om de aanvraag te laten slagen hebben wij een aantal tips voor u:

  • U kunt de orthopedische werkschoenen aanvragen via het UWV als u ze alleen op het werk draagt. Orthopedische werkschoenen kunnen niet onder de zorgverzekeringswet gedeclareerd worden, maar vallen onder de kosten van de werkgever, UWV of WIA.  
  • U heeft een omschrijving nodig van uw werkgever waarin de voorwaarden van uw werkschoenen worden bepaald.
  • U moet uw Burgerservicenummer melden.
  • Heeft u alleen orthopedische schoenen nodig voor uw werk? Dan kunt u direct contact opnemen met het UWV. Er zijn geen zorgverzekeraars die werkschoenen vergoeden.
  • Het UWV vergoed de goedkoopste voorziening die bij u passen.

 

Wilt u weer comfortabel werken? Maak dan een afspraak bij Oosterbaan Alkmaar en laat een paar orthopedische werkschoenen voor u maken. Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen via het contactformulier of bellen naar 072 – 51 14 465.