(Semi-) orthopedische schoenen zijn erg kostbaar en onmisbaar.

U wilt natuurlijk zo lang mogelijk van uw schoen gebruik maken! Het is dan ook van belang dat u de schoenen in een goede conditie houdt. Wij geven u een aantal onderhoudstips om langer plezier te hebben van uw (semi-) orthopedische schoenen.

Inlopen

Hoewel het schoeisel voor u op maat is gemaakt, moeten uw voeten en de schoenen aan elkaar wennen. Uw voeten moeten wennen aan de correctie en ondersteuning. Daarom is het belangrijk om de schoenen eerst in te lopen. Draag bijvoorbeeld de eerste paar dagen de schoen een paar uurtjes en bouw het rustig aan op. Zo wennen uw voeten goed aan de schoenen.

Schoenen aan- en uittrekken

Maak er bij het uittrekken van de (semi-) orthopedische schoenen een gewoonte van dat u uw veters, klittenband of ritssluiting helemaal losmaakt. Dit maakt het makkelijker om de schoen uit te doen en de schoen blijft langer mooi. Bij het aantrekken van de schoenen is het belangrijk dat u deze stevig vastmaakt. Uw voet moet niet knellend in de schoen zitten, maar uw voet mag ook niet verschuiven in de schoen.

Onderhoud

  • Poets uw schoenen zeker één keer per week om het leer in perfecte staat te houden.
  • Spuit uw schoenen elke maand in met beschermspray
  • Laat de schoenen regelmatig luchten. Laat de sluiting open als u uw schoenen uit heeft. Zo kunnen ze drogen en blijven ze in model.

Wissel regelmatig

U heeft minimaal twee paar (semi-) orthopedische schoenen nodig. Draag de schoenen niet langer dan 2 dagen achter elkaar. Door de paren (semi-) orthopedische schoenen te wisselen, verlengt u de levensduur van uw schoenen.

Hakken en zolen repareren

Uw zolen en hakken dienen tijdig gerepareerd te worden door een schoentechnicus. Als u de zolen en hakken niet tijdig vervangt, kunnen uw schoenen beschadigd raken.

Wilt u meer informatie over het onderhoud van (semi-) orthopedische schoenen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel 072 - 511 44 65.