Een verkeerde voetstand kan ervoor zorgen dat er een verkeerde lichaamshouding ontstaat.

Hierdoor kunt u klachten oplopen als rugpijn, een hernia, stijve nekspieren, hoofdpijn en pijn in de benen. Veel van deze klachten zijn gerelateerd aan de houding van het lichaam. De grootste oorzaak van lichaamsklachten is de verkeerde stand van de voeten. Deze slechte stand wordt doorgegeven aan de knieën, heupen, rug en nek.

Oorzaken verkeerde voetstand

Een verkeerde voetstand wordt in veel gevallen veroorzaakt door pijn aan de voet. De pijn ontstaan door voetklachten. Voorbeelden van voetproblemen die een verkeerde voetstand kunnen veroorzaken zijn:

  • Sesamoïde pathie: hierbij is er sprake van haarscheurtjes in het mediale sesambeentjes. Hierdoor ontstaat er pijn onder het uiteinde van het eerste middenvoetsbeentje of het gewricht van de grote teen. Door de pijn zetten veel mensen hun voet op een andere manier neer en ontstaan er andere lichaamsklachten zoals pijn in de benen.
  • Militaire voet: door een scheur of breuk in een middenvoetsbeentje ontstaat er pijn in de middenvoet. Om de pijn te vermijden wordt de voet verkeerd neergezet. Hierdoor zal de pijn zich doorzetten naar andere delen van het lichaam zoals de rug en benen.
  • Hamerteen: dit is een afwijking in de gewrichtsstand van één of meerdere tenen. Dit kan behoorlijk veel pijn doen. Om de voet te ontlasten gaan veel mensen anders lopen. Door de juiste orthopedische oplossing kan de hamerteen worden ontlast en zal de pijn verminderen of verdwijnen.
  • Platvoeten: klachten die veel voorkomen bij mensen met platvoeten zijn pijn in de voeten en soms ook pijn aan de rug, heup en knieën. Deze pijn kan worden verminderd met steunzolen. Hierdoor krijgen de voeten de juiste ondersteuning en zullen de pijnklachten verlicht worden.

Oplossing verkeerde voetstand

Een verkeerde voetstand kan worden verholpen met de juiste orthopedische oplossing. Welke oplossing dat is hangt af van het voetprobleem. De specialisten van Oosterbaan Alkmaar kunnen de oorzaak van uw pijnklachten onderzoeken en vervolgens de juiste orthopedische oplossing bieden. Klachten aan uw voeten worden zorgvuldig door ons onderzocht. Bijvoorbeeld met een houdingsanalyse of loopanalyse. Met onze meetapparatuur zien wij waar de pijnpunten zitten.

Aan de hand van het onderzoek bieden wij de juiste orthopedische oplossing. Denk hierbij aan steunzolen, semi-orthopedische schoenen, aanpassingen aan uw schoenen of volledige orthopedische schoenen.

Heeft u last van lichaamsklachten waarvan u denkt dat deze worden veroorzaakt door een verkeerde voetstand? Oosterbaan Alkmaar helpt u graag verder. Maak voor meer informatie of advies een afspraak met Oosterbaan. Onze specialisten gaan graag op zoek naar een passende oplossing.