U gebruikt uw voeten sinds u als kind de eerste stappen heeft gezet.

Ze dragen u een heel leven lang en zorgen ervoor dat u zich voort kunt bewegen. In iedere leeftijdsfase hebben uw voeten andere aandacht nodig. Bij jonge voeten is het belangrijk dat ze goed begeleid worden bij de groei en ontwikkeling. Oudere voeten krijgen vaak extra steun dankzij aanpassingen of orthopedische oplossingen. Om te zien wat de voeten nodig hebben is een voetscan erg handig om te laten maken.

Zicht op uw voeten

Wist u dat uw voeten onderling verschillen? Geen voet is gelijk. Om zicht op uw voeten te krijgen, biedt een voetscan de uitkomst. Uw voeten worden nauwkeurig opgemeten. Daarnaast wordt de vorm bekeken en of er bijzonderheden zijn. Hierbij kunt u denken aan holle voeten, een hoge wreef of afwijkingen aan de hiel, hak of tenen.

Advies aangepast aan uw voeten

Op basis van de voetscan krijgen wij goed zicht op uw voeten en waar deze mogelijk extra ondersteuning nodig hebben. Hierdoor kunnen wij u advies geven dat volledig is aangepast aan uw voeten. Dankzij de voetscan brengen wij voetproblemen in kaart en gaan wij samen met u op zoek naar een passende oplossing. Dit kan een steunzool zijn, die ervoor zorgt dat uw voeten op de juiste punten worden ondersteund. Het kan ook zijn dat we OVAC of (semi-)orthopedische schoenen adviseren.

Andere voetmetingen

Naast een voetscan kunnen wij bij Oosterbaan ook op andere manieren problemen aan uw voeten in kaart brengen:

  • Met een houdingsanalyse meten we de druk en de stand van de gewrichten. Asymmetrie wordt zo opgespoord en kan worden opgelost.
  • Met een loopanalyse wordt de afwikkeling van uw voet in kaart gebracht. Hierdoor kunnen wij afwijkingen in het gangprobleem ontdekken en zien we precies hoe u beweegt tijdens het lopen.

Last van voetproblemen?

Heeft u last van voetproblemen en wilt u graag de oorzaak vinden? Blijf er niet te lang mee lopen en maak een afspraak bij Oosterbaan. Wij onderzoeken waar de pijnklachten vandaan komen en gaan op zoek naar een passende oplossing. Neem voor meer informatie contact met ons op.