Schoenen die goed zitten en uw voeten goed ondersteunen, zijn van belang om pijnvrij en goed te kunnen bewegen.

Niet iedere schoen is geschikt voor mensen met een afwijkende voetstand of andere voetbouw. Wanneer u last heeft van één van de volgende klachten kan het nodig zijn om orthopedische schoenen aan te laten meten:

  • Voetafwijking zoals plat- of holvoeten
  • Klachten aan de knieën, heup, rug, nek of schouders
  • Voetproblemen ontstaan door een ongeluk of blessure
  • Scheefstand
  • Reumatische aandoeningen

Wat zijn orthopedische schoenen?

Orthopedische schoenen zijn schoenen die voor u op maat gemaakt worden en extra ondersteuning aan de voeten bieden. Doordat de voetstand wordt gecorrigeerd heeft dit positieve invloed op de knieën, heupen, rug, schouders en nek. Voeten dragen namelijk het volledige lichaam. Een afwijkend stand of vorm van de voeten kan voor een afwijkende houding zorgen van de rest van het lichaam. Des te groter de afwijking des te groter de kans is dat u orthopedische schoenen nodig heeft.

Orthopedische schoenen op maat

Omdat geen voet hetzelfde is, pakken we bij Oosterbaan ieder voetprobleem anders en persoonlijk aan. Wij brengen uw voetprobleem met de nieuwste meettechnieken in beeld. Dankzij de meting en de loop- en houdingsanalyse kunnen wij elk detail van uw voet nauwkeurig in beeld brengen. Wij zijn één van de weinigen die in bezit zijn van een 3D-scanner. Daarmee kunnen we een 3D-scan van de voet maken en op basis daarvan een leest maken.

Levering van uw orthopedische schoenen

Nadat we een meting hebben gedaan maken we een plastic passchoen, ook wel foliepas genoemd. Daarmee kunnen we beoordelen of alles goed is aangemeten. Is dat het geval dan worden de orthopedische schoenen op maat gemaakt. Is het uw eerste paar orthopedische schoenen? Dan moet u rekenen op een levertijd van 7 tot 9 weken. Als het om een herhaal paar gaat dan hanteren we een levertijd van 4 tot 6 weken.

Heeft u voetklachten? Blijft hier dan niet te lang mee lopen maar maak een afspraak bij Oosterbaan. Samen met u gaan we op zoek naar een passende oplossing om uw pijnklachten te verlichten. Neem voor meer informatie contact met ons op.