Trailrunning is het off-road-hardlopen.

U loop hierbij over smalle paadjes met hindernissen als heuvels, rotsen, beekjes, zand en blubber. Voor de hardlopers die op zoek zijn naar een beetje uitdaging is trailrunning dé manier om meer beleving tijdens het hardlopen te krijgen. Met trailrunning loopt u dicht bij de natuur. Het voordeel van deze manier van rennen is dat u minder op snelheid loopt, maar meer op gevoel. Hierdoor wordt het een hele andere ervaring, omdat iedere stap die u zet anders is.

Dankzij trailrunning krijgt u sterkere enkels en meer kracht in de benen. De zachtere ondergrond beperkt de impact en schokken op de gewrichten, waardoor het makkelijker is om langere afstanden te lopen. In Nederland is het bos een uitstekende plek om te beginnen met trailrunning. Let wel op: het is niet verstandig om met gewone hardloopschoenen trails te lopen. Wij adviseren dan ook om speciale trailrunning schoenen aan te schaffen.

Bij Oosterbaan Alkmaar hebben wij een nieuw trailassortiment binnen. 18 nieuwe modellen, zodat er voor iedereen wel iets tussen zit. De trailschoenen zijn geschikt voor het trainen of wedstrijd lopen op de volgende ondergronden:

  • grasondergrond/ blubberige ondergrond
  • harde ondergrond maar glad en nat door dennennaalden
  • instabiele ondergrond met boomwortels
  • zand
  • stukken weg en land

Bij trailschoenen wordt er gelet op grip, stabiliteit v.s. flexibiliteit, bovenwerk en gewicht van de schoen. Grip is belangrijk bij trailrunning. U rent over modder, keien en boomwortels, daarbij is grip een belangrijk onderdeel. Bij Oosterbaan Alkmaar kijken we naar uw situatie en zorgen we ervoor dat u de juiste trailschoenen aangemeten krijgt.

Wilt u meer weten over de juiste schoenen voor trailrunning? Loop dan binnen in onze sport- en wandelschoenenwinkel aan de Kitmanstraat 1 in Alkmaar. Hier adviseren wij u graag en kunt u de nieuwste modellen passen.